Finansiering

Att bygga hus är för många den största investeringen i livet. En investering som också innebär att du kan börja leva direkt i ditt nya hem utan att fundera på kostnader för underhåll och renoveringar. Och det behöver inte bli så dyrt som många tror.

För att bäst avgöra hur stor er budget är och därmed vilket hus ni har råd med bör ni prata med en privatrådgivare på er bank. De hjälper er att upprätta en månadsbudget som ligger till grund för hur mycket ni får låna.

När ni sedan bestämt er för ett hus gör vi en produktionskostnadskalkyl. Produktionskostnadskalkylen berättar vad den totala kostnaden blir för husbygget och boendekostnadskalkylen, som banken gör, vad månadskostnaden kommer att landa på inklusive el, vatten, ränta och amortering. Kalkylerna är underlag för er ansökan om lån. Ta gärna in offert från flera bolåneinstitut för att generera ett så fördelaktigt lån som möjligt.

Påverka kostnaderna
Utifrån er budget är det enkelt att påverka kostnaden för huset. Förändra huset så att det passar era behov optimalt, låt oss hjälpa till eller gör det mesta själva och bygg in en god driftekonomi från start.

Billigare med nytt hus än begagnat
För många av våra kunder är det billigare i deras nybyggda hus än deras tidigare genom minskade driftkostnader. Med en nybyggd VästkustVilla finns det heller inga dolda fel och därmed inga överraskande kostnader för renovering och modernisering vilket gör det lättare att planera hushållsekonomin.

För nybyggda hus behövs det inte heller betalas någon kommunal fastighetsavgift de femton första åren.